Home

Nieuws

Groentegroep Deprez 900 miljoen waard

Het fusiebedrijf dat Univeg en Greenyard Foods willen gaan vormen, moet volgens de eigen gegevens ruim 900 miljoen euro waard zijn. Op 19 juni moeten de aandeelhouders van beide bedrijven de fusie accorderen.

Begin maart werd bekend dat diepvriesbedrijf Greenyard met handelsbedrijf Univeg van Hein Deprez in onderhandeling was. Voor de vorming van de nieuwe fusiegroep worden 25,5 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. De bestaande aandeelhouders van Greenyard Foods behouden 42,5 procent van de aandelen, de nieuwe aandeelhouders rond Univeg en het ook meefuserende Peatinvest, krijgen 49,6 procent.

Het bedrag van 918 miljoen euro houdt volgens het Belgische magazine Knack rekening met een potentiële synergie van circa 160 miljoen euro. De waardering op basis van de drie afzonderlijke bedrijven, zou lager uitvallen. In de zomer van 2013 verwierf Hein Deprez de controle over Univeg door hoofdaandeelhouder CVC Capital Partners uit te kopen en stond de waarde van het hele bedrijf nog op 189 miljoen euro. Die waarde staat nu op 376 miljoen euro. Overigens haalde Univeg de laatste jaren geen geweldige rendementen. Op een omzet van 3,3 miljard euro werd alleen door de verkoop van de Fruit Farm Group een positief nettoresultaat behaald. En het eigen vermogen bedraagt een magere 5 procent van het balanstotaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.