Home

Nieuws

CNV start meldpunt misstanden Flexwet

Utrecht - Het CNV begint vrijdag een meldpunt voor werknemers die te maken krijgen met negatieve gevolgen van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Aanleiding voor het meldpunt zijn misstanden bij verschillende werkgevers, waarbij flexwerkers in de aanloop naar de nieuwe ontslagregels hun werk kwijtraken, aldus de vakbond.

Per 1 juli veranderen de ontslagregels die flexwerkers meer duidelijkheid en zekerheid moeten bieden. "Maar in de aanloop naar 1 juli zien wij steeds vaker dat werkgevers de WWZ gebruiken om tijdelijke krachten te dumpen", zegt Arend van Wijngaarden, bestuurslid van CNV Vakcentrale. "Wij vrezen dat voorbeelden als ING, de vleessector en de belastingdienst slechts het topje van de ijsberg zijn. Deze praktijk strookt niet met de intentie van de wet en de afspraken die wij hebben gemaakt in het Sociaal Akkoord."

Of registreer je om te kunnen reageren.