Home

Nieuws

Top tuinbouw praat in Dubai over toekomst glasgroente

De top van de Nederlandse afzetorganisaties is in Dubai op studiereis en handelsmissie met de Belgische collega's.

De directeuren en voorzitters hebben daar alle ruimte intensief met elkaar te praten over de toekomst van de Nederlandse glasgroentesector in de federatie VruchtgroenteOrganisaties. Het betreft een reguliere tweejaarlijkse studiereis van de vereniging voor directeuren van tuinbouwveilingen VDT.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de directeuren elkaar op een dienstreis vergezellen. Twee weken geleden waren de meeste directeuren in de Spaanse plaats Almeria voor een Hollanddag voor de Spaanse en Nederlandse tuinbouw. Juist de directeuren moeten binnenkort besluiten nemen over de punten waarop samenwerking mogelijk is. Over de federatie moeten binnenkort besluiten genomen worden in de organisatorische sfeer.

Bij afzetorganisaties is niet veel bekend over het programma van de top van de tuinbouw van beide landen. De reis duurt vijf dagen met een stop in verschillende Verenigde Arabische Emiraten, waaronder dus Dubai. Gedurende twee dagen is er een congres en een ontmoeting met de consuls in beide landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.