Home

Nieuws

GMO blijft hoofdpijndossier voor EZ

Het ministerie van EZ moet dit jaar opnieuw GMO-geld terugbetalen aan de Europese Commissie. Het gaat om een correctie over de periode 2012-2013.

Het ministerie verwacht nog een correctiebesluit over de periode 2007 tot 2011, schrijft het ministerie van EZ. Hoe hoog de terugvordering over 2012-2013 is, maakt EZ niet bekend. Tot nu toe is 13 miljoen euro teruggevorderd van onder meer visserijgelden en GMO-subsidie voor 2012-2013.

Het ministerie verwacht snel meer duidelijkheid over de eerdere correcties. Nederland bevindt zich in de afrondende fase van de apurementsprocedures over de audits in 2009 en 2011. Recent zijn hiervan de voorgenomen correctiebesluiten ontvangen. Formele besluitvorming hierover vindt pas plaats na behandeling in het Comité van de Landbouwfondsen.

Tegelijk is er recent een nieuw regulier onderzoek gestart naar de uitvoering van GMO Groente en Fruit in Nederland. De bevindingen hiervan zijn nog niet bekend. Wel heeft de Europese Commissie aangegeven te streven naar een snellere afhandeling van de procedures, schrijft EZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.