Home

Nieuws

Limburgse tuinbouw zet vaart achter actieplan

De hervorming van de Limburgse tuinbouw vraagt alle aandacht, aldus de provincie Limburg en de LLTB. Er is een Versnellingsteam Limburgse Tuinbouw opgericht die mee moet denken over een gezonde Limburgse tuinbouw met toekomstperspectief.

De kern van het actieplan is dat expertteams van binnen en buiten de provincie Limburg telers gaan ondersteunen in hun streven naar een meer marktgerichte productie en het versterken van hun ondernemerschap. Ook is een doel om te zoeken naar de mogelijkheden om slimmer te werken in de keten van teler tot consument en daarin de positie van telers te versterken. Soms staat in dat kader onnodige regelgeving in de weg. Ook daarmee gaat het Versnellingsteam aan de slag.

Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas heeft op verzoek van de provincie Limburg en de LLTB de leiding op zich genomen van de Versnellingsagenda Limburgse Tuinbouw. Van Rooij: "We willen echt vaart maken met dit project voor de Limburgse tuinbouw, die economisch van groot belang is. De sector is als gevolg van de Ruslandboycot extra kwetsbaar geworden, maar moet op de langere termijn ook los van die boycot nieuwe kansen gaan benutten. Dat gaat niet een twee drie lukken en zal ook niet voor alle ondernemers een oplossing zijn. Ook stoppende telers willen we een adequate begeleiding bieden."

Tuinbouwlijn

Telers die een beroep willen doen op de Versnellingsagenda kunnen contact opnemen met het centrale meldpunt De Tuinbouwlijn (tel: 0475-381 785, e-mail: tuinbouwlijn@lltb.nl). Het meldpunt is niet alleen bedoeld voor telers van groente, bloemen of fruit; maar ook voor boomkwekers of toeleverende en verwerkende bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.