Home

Nieuws

Tuinbouwafspraken Nederland en Zuid-Afrika

De Nederlandse tuinbouwleveranciers lijken een stap verder op gebied van samenwerking met de tuinbouw in de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng.

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen tekende een intentie-overeenkomst met de Zuid-Afrikaanse Gautengoverheid. Nederland participeert daardoor in de ontwikkeling van trainingscentra en demonstratieprojecten voor energiebesparing in de (glas)tuinbouw.

Er zijn al veel Nederlandse techniekbedrijven actief in Gauteng, de kleinste Zuid-Afrikaanse provincie, met hoge bevolkingsdichtheid en steden als Pretoria en Johannesburg. De samenwerking moet de tuinbouw in Gauteng versterken en de ontwikkeling van regionale tuinbouwgebieden (agrohubs) mogelijk maken. Vorig jaar was er al de vorming van het Zuid-Afrikaans-Nederlandse tuinbouwplatform.

Of registreer je om te kunnen reageren.