Home

Nieuws

Omzet supermarkten stijgt

Nederlandse supermarkten hebben de omzet in mei met 1,6 procent zien toenemen.

Daarmee groeit de omzet van supermarkten sneller dan het gemiddelde van de detailhandel, dat in mei op 0,9 procent uit kwam. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Supermarkten realiseerden gemiddeld een 0,5 procent lagere prijs. De afzet steeg echter in volume met 2,1 procent. Speciaalzaken zoals bakkers en slagers met 0,6 procent toenemen. Tot en met mei lopen de omzetten van supermarkten en speciaalzaken ook voor op vorig jaar.

Pinksteren viel dit jaar in de maand juni. Over de eerste vijf maanden van het jaar stond de supermarktomzet op een gemiddelde groei van 1,3 procent. De prijzen stegen in die periode met 0,3 procent en klanten kochten 1,0 procent meer producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.