Home

Nieuws

Duitse hagel raakt ook aardbeienteelt

Bij verzekeringsmaatschappij Vereinigte Hagel zijn na het noodweer in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en het noordelijke deel van Hessen in de nacht van maandag op dinsdag 10 juni rond gerekend 800 schademeldingen uit de akker- en tuinbouw binnengekomen.

De schade raamt de assuradeur op zo'n €3 miljoen in het Rijnland en eveneens op 'diverse miljoenen' in Hessen. In deze regio hebben 700 percelen van bij elkaar een oppervlakte van 7.500 hectare te lijden gehad. Uit Nedersaksen meldden zich dinsdag  rond de 100 bedrijven met 4.500 hectare met schade bij de Vereinigte Hagel, zo stelt de verzekeraar vast in een eerste balans. De schade deed zich vooral voor in bijzondere teelten zoals aardbeien, waardoor de daarmee gemoeide claims ook relatief beperkt blijven. Daarnaast is ook de al bijna oogstrijpe wintergerst vaak de klos geweest, zo constateert de verzekeraar in een eerste balans. Het noodweer ging gepaard met storm en hagel. De storm was de sterkste sinds 2007, zo weten de meteorologen.

Of registreer je om te kunnen reageren.