Home

Nieuws

VS: verkoop duurdere groente stijgt

In Noord-Amerika zet de trend naar verkoop van meer toegevoegde waarde groente door.

In 2013 steeg de totale groente en fruitverkoop met 4,8 procent. Voor biologische groente en fruit bedroeg de stijging 20 procent, grotendeels door een hoger volume. De subcategorie 'toegevoegde waarde groente' steeg met 15 procent ten opzichte van 2012.

In het reguliere agf-schap liet de verkoop van paprika met bijna 4 procent (volume) een krachtige groei zien. Bij fruit zijn de Amerikanen verzot op avocado's, blijkens de groei van het volume van 10 procent.

Gemiddeld zet een Amerikaanse supermarkt per week 47.000 dollar om aan verse groente en fruit. Daar is de stijging dus ook 4,8 procent. Het zijn cijfers van de United Fresh Produce Association, opgesteld door Nielsen en gesponsord door Del Monte.

Of registreer je om te kunnen reageren.