Home

Nieuws

Heinz reorganiseert groenteverwerking

Ketchup-, sauzen- en voedingsfabrikant Heinz sluit opnieuw twee groentenfabrieken in Europa.

In het Belgische Turnhout gaat een fabriek dicht die één-portie- en grootverpakkingen tomatenketchup maakt terwijl in het Duitse Seesen een fabriek wordt gesloten die bonen in tomatensaus verpakt. Door de sluitingen zullen 350 werknemers hun baan verliezen.

Heinz, in ons land al sinds 2001 ook eigenaar van Honig, is bezig met een wereldwijde reorganisatie nadat de groep vorig jaar voor 23 miljard dollar is gekocht door twee financieringsbedrijven, 3G Capital en Berkshire Hateway van de bekende investeerder Warren Buffett. Eerder al sloot de onderneming drie fabrieken in de VS waarbij 1.350 banen verloren gingen.
Volgens Michael Mullen, senior vice president corporate affaires, vormen de fabriekssluitingen 'een kritische stap in onze plannen om er voor te zorgen dat we zo efficiënt en doeltreffend mogelijk werken en zo meer concurrerend worden in een moeilijke omgeving.'' Ook moeten de voorstellen zorgen voor een versnelling van de toekomstige groei. De plannen moeten nog wel door de personeelsvertegenwoordigers en andere organen worden goedgekeurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.