Home

Nieuws 1 reactie

Dijksma tegen schoolfruit en afzetpromotie EU

Nederland is kritisch over plannen voor een ruimer Europees programma voor schoolfruit en voor uitbreiding van het budget voor voorlichting- en afzetbevorderingsacties voor landbouwproducten.

Staatssecretaris Sharon Dijksma zegt zich in de komende landbouwraad volgende week kritisch over deze onderwerpen te zullen opstellen. Tegelijk verwacht Dijksma dat de plannen worden aangenomen door een meerderheid van EU-landen.

Voor het nieuwe schoolfruitprogramma wordt 150 miljoen euro uitgetrokken, is de verwachting. Dijksma staat achter het stimuleren van dit soort programma's onder kinderen, maar vindt dat het nationaal moet worden georganiseerd.

Dijksma vindt afzetbevordering een zaak van het bedrijfsleven zelf. Ze wil tijdens de landbouwraad pleiten voor het ondersteunen van de afzet van duurzame producten. Dijksma schrijft: "Ik vind het dan met name van belang dat de regeling vooral wordt gebruikt om sturing te geven aan verantwoorde consumptie van producten, door aandacht voor kwaliteitsproducten die milieu- en diervriendelijk en duurzaam worden geproduceerd en met aandacht voor gezondheid."

Eén reactie

  • P Verschuren

    Sharon het staat je toch vrij om Nationaal nog een extra impuls te geven ;)

Of registreer je om te kunnen reageren.