Home

Nieuws

'Succes Markthal raakt sectorplan Nieuw-Reijerwaard'

Het 'overweldigende succes' van het nieuwe verscentrum Markthal in Rotterdam kan consequenties hebben voor plannen voor een eigen AGF-belevingscentrum van de sector.

Zo'n verscentrum zou in het nieuw te bouwen groentebedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard moeten verschijnen in de buurt van Rotterdam. Over dat plan bestaat nog altijd discussie en Frugi Venta zal er in ieder geval niet het kantoor vestigen nu de koepel komend jaar het oude PT-gebouw betrekt.

Adviseur Martien Penning wil met de betrokken bedrijven achter het AGF-belevingscentrum om de tafel om over de plannen te praten. "De ontwikkeling van de Markthal vult al voor een stukje in waar in de sector behoefte aan is. We moeten de ontwikkelingen van de laatste maanden op een rij zetten en kijken wat dat betekent voor het Fresh Centre. We kunnen het alleen uitvoeren als de ondernemingen erin geloven."  Op 16 december komen de partijen bij elkaar om te praten over de realisatie van zo'n complex van rond de 15 miljoen euro. Er zijn nog geen besluiten genomen die niet teruggedraaid kunnen worden, stelt hij.

Discussie

Vorige week maakten omwonenden van het nieuw te bouwen bedrijvencentrum Nieuw-Reijerwaard en versgroothandel Van Gelder een nieuw plan bekend om bezwaren tegen de aanleg weg te nemen. De Grontmij berekende dat fors bespaard kan worden op de aanleg van een ongelijke kruising waardoor 38 van de 39 omliggende huizen opgekocht kunnen worden. De bewonersvereniging wil dat graag. Ook Van Gelder wil daarin een rol spelen om op de huidige locatie te kunnen uitbreiden. Als Van Gelder dat niet kan, overweegt het bedrijf om zich elders – buiten Nieuw-Reijerwaard – te vestigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.