Home

Nieuws

Online klant AH.nl bestelt veel versproducten

Bijna de helft van de artikelen die online via AH.nl worden besteld is een versproduct.

Gemiddeld bestelt een klant per bezoek aan de website 74 producten. Klanten kunnen op AH.nl kiezen uit meer dan 25000 artikelen. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt door de top van Ahold tijdens de presentatie van de nieuwe online strategie van het concern. Gedurende de bijeenkomst kwamen nog meer online feitjes aan het licht. Zo verwelkomt de website van de marktleider maandelijks 4,8 miljoen unieke bezoekers. Klanten die zowel gebruik maken van de webwinkel als de gewone AH-supermarkt besteden gemiddeld twintig procent meer dan de AH-klant die alleen winkels bezoekt. De marktleider noteert wekelijks gemiddeld veertien miljoen winkelbezoeken, meldt het vakblad Distrifood.

Huismerk
Uit de verkopen op AH.nl wordt verder duidelijk dat van alle bestelde producten 51 procent bestaat uit huismerken. Ook versproducten worden regelmatig online gekocht. 47 procent van de bestelde artikelen is een versproduct.

Of registreer je om te kunnen reageren.