Home

Nieuws

ING zet groentehandelaar op fraudelijst

De ING Bank heeft een groentehandelaar op een zwarte lijst gezet wegens vermeende vermogensfraude met een pinautomaat op het handelsbedrijf.

De groentehandelaar kan daardoor transacties in zijn groothandel alleen nog contant afhandelen. De handelaar wilde via de rechtbank Den Haag ING dwingen de maatregel terug te draaien. De rechter deed dat niet, waardoor het  bedrijf acht jaar op zo'n incidentenlijst blijft staan.

ING merkte vorig jaar op dat een reeks opvallende betalingen gedaan zijn via pintransacties met valse betaalpassen  en passen van rekeninghouders met bankrekeningen met gelden die uit fraude verkregen zijn. De rechter oordeelt dat deze vorm van vermogensfraude afdoende is aangetoond door ING Bank. De groentehandelaar zegt niet te kunnen controleren of zijn klanten met valse passen betalen, maar had geen onderbouwde verklaringen voor de pintransacties met grote afgeronde bedragen. Hij had geen facturen van geleverde groente en fruit voor die transacties. Ook kon hij geen namen van bedrijven noemen die de betalingen deden. De rechter vindt het ongeloofwaardig dat de handelaar bedrijven krediet gaf zonder factuur of naam te kennen van de klant.

Of registreer je om te kunnen reageren.