Home

Nieuws laatste update:9 jan 2014

Zembla tv: wie betaalt prijs scherpe inkoop?

Het televisieprogramma Zembla wijdt donderdag een complete uitzending aan de Nederlandse supermarkten.

Het Vara-programma richt zich daarbij op de macht van de supermarkten en de gevolgen voor de voedselproductie.

De uitzending is te zien op 9 januari op Nederland 2 en begint om 21.10. Een uur later is de uitzending ook online te vinden. 'Iedere dag proberen supermarkten ons te verleiden met stuntprijzen en mega-aanbiedingen. Ze voeren een prijzenoorlog met elkaar om de gunst van de consument te winnen. We moeten geloven dat zij echt de goedkoopste zijn. Goedkoper dan de concurrenten', licht de redactie van Zembla de uitzending toe.

Scherpe deals
Zembla: 'Supermarkten sluiten scherpe deals met de voedselfabrikanten. Brood, groente en vlees moeten daardoor zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd. Dat scheelt ons geld bij de kassa, denken we. Maar is dat wel zo? En wie betalen de echte prijs van onze boodschappen?' Zembla zond in september een programma uit over sjoemelen met vlees, ook werd in 2012 een reportage uitgezonden over voedselverspilling.

Joep Meijsen

Of registreer je om te kunnen reageren.