Home

Nieuws laatste update:15 jan 2014

Jumbo legt versgarantie onder de loep

Jumbo gaat sleutelen aan de versgarantie, één van de Zeven Zekerheden die de basis vormen onder de Jumbo-formule.

De organisatie spreekt van een aanscherping van haar versbeleid. Partijen als The Greenery zijn een belangrijke leverancier van Jumbo.

Op Jumbo's Facebookpagina klaagt een klant dat een Jumbo in 
Enschede levensmiddelen weggooit. Zij vraagt zich af waarom de supermarkt geen korting geeft op producten die de tht-datum naderen. Jumbo reageert als volgt: 'We geven inderdaad geen korting op producten aan de hand van de datum. We zijn bezig om de versgarantie aan te passen. We kunnen hier op dit 
moment helaas nog geen details over geven.'

Een woordvoerder van Jumbo 
bevestigt tegen Distrifood dat er wordt gekeken naar dit onderwerp, maar wil daar inhoudelijk nog geen uitspraken over doen. Voedselverspilling lijkt steeds meer de aandacht te krijgen van consumenten. Het komt regelmatig voor dat mensen op de Facebookpagina's van supermarktketens hun beklag doen over het weggooien van voedsel door winkels.

Liefdadigheidsinstelling
Voedselbanken Nederland vaart wel 
onder de aandacht voor dit probleem. 
Bestuurslid Monny Querido van de liefdadigheidsinstelling liet eind 
vorig jaar aan Distrifood weten deals te sluiten met Deen, Lidl en Unilever. Ook sprak hij de hoop uit in de nabije toekomst alle producten van Jumbo te ontvangen die niet meer worden verkocht. Een gesprek met Jumbo is er volgens hem sindsdien nog niet geweest.

Herman te Pas

Of registreer je om te kunnen reageren.