Home

Nieuws

Marktleider Total Produce boert goed in eurozone

De Europese marktleider in handel in groenten en fruit Total Produce heeft in het eerste halfjaar een sterke omzet- en winstgroei laten zien in de eurozone.

Daar staat een zwakkere prestatie in Engeland tegenover. Een belangrijk deel van de omzet in deze euroregio van 774 miljoen euro wordt gehaald in Nederland via Total Produce, Haluco, Nedelpac, Aneco & Greeve en ook Frankort & Koning. In de halfjaarresultaten valt niet op te maken of ook deze Nederlandse bedrijven zich kunnen onttrekken van de problematische marktsituatie voor groente en fruit. In 2012 was de omzet in de euroregio nog 661 miljoen euro.

Total Produce laat weten dat zonder het effect van overnames de omzet in de eurozone ook steeg met 11 procent door zowel een groter volume als hogere prijzen in de eurozone. Het gaat om een herstel op enkele markten, niet in het hele eurozonegebied, laat het concern weten. De winst groeide naar 12,7 miljoen euro in de eurozone tegen 12,3 miljoen in 2012.

De totale Total Produce groep zag de totale omzet groeien naar 1,37 miljard euro tegen 1,27 miljard in 2012. Ook in Noord-Europa zette Total Produce goede resultaten neer.

Of registreer je om te kunnen reageren.