Home

Nieuws

Groentenhandelaar Van Rijn in financiële problemen

De Van Rijn Group heeft voor meerdere bedrijfsonderdelen surcéance van betaling aangevraagd. De rechtbank heeft dat vrijdagmiddag toegekend, waardoor tevens een curator is aangesteld.

Het handelsbedrijf in Venlo en Poeldijk heeft met 150 miljoen euro omzet en ruim 200 medewerkers een belangwekkende positie in de afzet van groenten en fruit in Nederland. Volgens directeur Ron de Greeff is het verzoek tot surseance vandaag bij de rechtbank van Den Haag ingediend. “De status is nu dat we geen inkoop meer kunnen doen. Handelstechnisch zitten we op slot. De bewindvoerder gaat kijken hoe het beste de belangen van de crediteuren zijn gediend en zal mogelijkheden voor eventuele continuering onderzoeken.” Het gaat onder andere om de onderdelen waar groente en fruithandel en transport plaatsvindt, waaronder Van Rijn Trading.

Een herstelplan met daarbij een mogelijke Aziatische investeerder haalde het niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.