Home

Nieuws

Univeg reorganiseert verder

De Belgische multinational Univeg (in Nederland eigenaar van ondermeer Bakker Barendrecht) heeft de Russische logistieke centra voor groenten en fruit afgestoten.

Univeg verkoopt niet-kernactiviteiten en ziet logistiek in Rusland niet langer als kernactiviteit. FM logistic is de eigenaar van de platforms en de omzet van 45 miljoen euro. Er werken 700 mensen.

Het is onderdeel van de reorganisatie van Univeg. Door onderdelen af te stoten verwacht Univeg in totaal meer dan 100 miljoen euro op te halen, waarmee financiële ruimte ontstaat voor investeringen in de groente en fruitdivisie. In 2012 haalde Univeg een omzet van 3,1 miljard euro waarvan 2,9 miljard uit groenten en fruit. Het concern was in zwaar weer geraakt. Over 2010 en 2009  bedroegen de verliezen 9,5 en 5,7 miljoen euro. Topman Heijn Deprez werd volgens diverse mediaberichten terzijde geschoven door aandeelhouder CVC Capital. Volgens diezelfde Belgische berichten in de Standaard wil Deprez nu ook CVC Capital uitkopen met de opbrengst van de verkoop van aardappelverwerker Lutosa bij het beursgenoteerde PinguinLutosa, waar hij referentieaandeelhouder is. Daarnaast zou hij volgens De Standaard een beroep doen op bevriende zakenpartners.

Of registreer je om te kunnen reageren.