Home

Nieuws

LTO bundelt kennis huisvesting arbeidsmigranten

De mogelijkheden en wetgeving rond het huisvesten van arbeidsmigranten staan in een nieuwe brochure die LTO Nederland in samenwerking met een reeks andere agrarische organisaties donderdag heeft uitgebracht.

De brochure is niet alleen een gids, maar moet ook de discussie tussen ondernemers vormgeven. De land- en tuinbouwsector kent veel seizoensgebonden werk. Om hierin te voorzien wordt door de sector vaak gebruik gemaakt van buitenlandse arbeidskrachten die moeten worden ondergebracht in tijdelijke huisvesting. Wat de goede huisvestingsvorm is volgens de brochure afhankelijk van de teelt, het gemeentelijk beleid en de mogelijkheden van de ondernemer wel of juist niet te huisvesten op het eigen erf zijn hierbij van belang.
De rol van de gemeente en de noodzaak om samen met ondernemers en plaatselijke LTO-afdelingen gemeentelijke beleid te ontwikkelen komen aan bod in de brochure.

Of registreer je om te kunnen reageren.