Home

Nieuws laatste update:7 jan 2014

Veel groente in Nederlands biologisch areaal

Het Nederlandse biologische plantaardig areaal bestaat voor 10,5 procent uit groenten.

In Nederland wordt op 4.951 hectare biologische groente geteeld. Daarmee is Nederland relatief een grote biologische groenteproducent binnen de EU. Bij grote biologische producenten als Italië, Spanje en Duitsland is het areaal groenten niet groter dan twee procent van het totale biologische areaal. In totaal is in de EU 1,2 procent van het plantaardig biologisch areaal bestemd voor groenteproductie. Dat gaat om 110.955 hectare van in totaal 9,6 miljoen hectare in de EU.

Natuurlijk zijn landen als Italië en Spanje wel grotere producenten van biologische groenten, maar die landen beschikken over een veel groter landbouwareaal. Italië is met 23.000 hectare de grootste producent van biologische groente. Duitsland is de tweede producent met 18.000 hectares, gevolgd door Frankrijk (14.259 hectares).

De productie van biologische groenten is daarmee geconcentreerd in de EU-12. Buiten die groep landen zijn Polen (8.231 hectares) en Hongarije (1.770 hectares) de belangrijkste biologische producenten van groenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.