Home

Nieuws

EU-verantwoordelijke GMO vertrekt

Emmanuel Jacquin vertrekt als hoofd van de afdeling groente en fruit van DG Agri bij de Europese Commissie.

Jacquin was betrokken bij veel EU-besluiten over GMO, en dus ook bij de scherpere interpretatie van de regels van de laatste jaren.  Daardoor was hij weinig populair bij het bedrijfsleven. Hij wordt vervangen door de Spanjaard Jesus Zorrilla Torras, het huidig diensthoofd voor wijn, alcohol, tabak, zaden en hop. Zelf wordt Jacquin hoofd van de analysedienst binnen DG Agri. De stap is het gevolg van de reorganisatie bij DG Agri, waardoor de diensten wijn, alcohol en tabak, maar dus ook groente en fruit worden samengevoegd.

Bronnen melden dat Jacquin minimaal communiceerde. De hoop is dat de Spaanse opvolger dat beter doet. Of het veel betekent in de uitvoering van het beleid is nog onzeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.