Home

Nieuws

Ierland verruimt subsidieregeling tuinbouw

De Ierse regering heeft voor volgend jaar 4,2 miljoen uitgetrokken voor investeringssteun aan de tuinbouw. Dat bedrag ligt daarmee 30 procent hoger dan vorig jaar. Tuinbouwers kunnen tot 40 procent van het te investeren bedrag gesubsidieerd krijgen. Voor jonge boeren kan dat tot 50 procent worden opgetrokken.

Dat is bekendgemaakt door staatssecretaris van land- en tuinbouw Tom Hayes. De regeling staat open voor alle sectoren binnen de tuinbouw, zoals beschermde gewassen, vollegrondsgroente, zacht en hard fruit, champignons en boom- en struikkwekerijen. Ook bijenhouderijen kunnen voor een bijdrage in aanmerking komen. Aanvragen voor de subsidie moeten uiterlijk 10 januari 2014 bij het ministerie binnen zijn. De werkzaamheden mogen niet beginnen voordat het bedrijf een bevestiging van de bijdrage binnen heeft.

Hayes: "Deze regeling is van vitaal belang om de concurrentiepositie van de telers te versterken en de kwaliteit van hun producten verder op te voeren. Bovendien maakt het telers mogelijk om te innoveren en te diversificeren naar producten die ze tot nu toe niet voeren.'' De bewindsman waarschuwt daarbij wel dat de spoeling waarschijnlijk dun zal zijn: ''De belangstelling voor deze regeling is altijd ontzettend groot.''

Of registreer je om te kunnen reageren.