Home

Nieuws 1 reactie

Tweederde Nederlanders vindt voedsel te duur

64 procent van de Nederlandse bevolking vindt dat de huidige prijs van voedsel hoog tot zeer hoog is. Dat blijkt uit de Foodmonitor van The Food Agency en Trendbox.

De cijfers zijn opmerkelijk gezien het feit dat de voedselprijzen in Nederland op dit moment 4 procent onder de gemiddelde prijzen in de EU liggen.  De huidige perceptie van de consumenten over de voedselprijzen staat volgens The Food Agency een verbeteringsslag op duurzaamheid, gezondheid en een betere prijs voor de boer en tuinder in de weg. "De aandacht en waardering zal moeten verschuiven van de prijs naar de kwaliteit van ons voedsel (lekker, gezond, duurzaam). Alleen dan zal de consument de vaak noodzakelijke meerprijs willen betalen voor duurzaam en gezond eten en zullen bedrijven sneller bereid zijn om hierin te investeren", aldus

Met name vrouwen en mensen tussen 35 en 65 (respectievelijk 67 en 69 procent) vinden voedsel te duur. Nederlanders ouder dan 65 hebben de laagste prijsperceptie, maar vinden nog altijd in meerderheid (55 procent) de voedselprijzen hoog of zeer hoog.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Voedsel kost niets en men vindt het te duur? Dit is dus het probleem..hoe krijgen we dit tussen de oren vandaan...

Of registreer je om te kunnen reageren.