Home

Nieuws

Veel Duitse kassen grenzen aan Nederland

In de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen is 15 procent van het Duitse glasgroente-areaal gevestigd.

Dat blijkt uit een Duits onderzoek naar de tuinbouw in de deelstaat van het Zentrum für Betriebswirtschaft Gartenbau. De Duitse deelstaat is de belangrijkste deelstaat voor Nederlandse groente en fruit.  In totaal is er 227 hectare glasgroente gevestigd, een aandeel van 15 procent dus. Voor tomaten is het aandeel 14 procent van de Duitse teelt. Voor sla is met 176 hectare glas bijna 30 procent van de Duitse teelt in Noordrijn Westfalen gevestigd. Met 18 miljoen inwoners op 34.080 km² is het qua oppervlakte de vierde en qua inwonertal de grootste van de zestien deelstaten.

Voor vollegrondsgroente is het aandeel van de teelt in de Duitse deelstaat 23 procent voor kool, en 18 procent voor bladgroente.

Of registreer je om te kunnen reageren.