Home

Nieuws

Toezichthouder Britse retail uit landbouw

Christine Tacon is voor vier jaar benoemd als onafhankelijke toezichthouder voor de Britse gedragscode voor supermarktketens.

Ze is afkomstig uit de landbouw als directeur van de teeltorganisatie Co-operative Farms. Tacon mag in haar nieuwe rol signalen van misbruik van machtspositie noderzoeken. Ze kan daarop aanbevelingen opstellen, of een supermarkt dwingen details te publiceren of zelfs boetes opleggen. Eén van haar taken is arbitrage tussen supermarkt en leveranciers. Tacon zei blij te zijn met de benoeming. Ze verwacht het vertrouwen tussen leveranciers en supermarkten te kunnen versterken. In Nederland komt een gedragscode maar heel moeilijk van de grond. Daarover vindt overleg plaats, maar tot dusver zonder resultaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.