Home

Nieuws

Hermans: ‘Vuist maken tegen druk retailers’

“De tuinbouw moet een vuist maken tegen de manier waarop retailers ons onder druk zetten.”Dat stelt tuinbouwvoorman Loek Hermans.

Voorzitter Hermans van Greenport Holland sprak zich vanmiddag tijdens de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs uit voor meer initiatief van de tuinders in het beantwoorden, maar ook kunnen sturen van de vraag van de consument. “De telers moeten leidend zijn bij het bepalen van wat er in de schappen van de supermarkt ligt”, aldus Hermans.

De 27ste winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs, orchideeënkweker Eric Moor, waarschuwde voor te veel individuele ambitie. “Ik zie bij een hoop grote kwekers en grote groentelers, wat ik zelf ook voel: kijk je op je eigen bedrijf dan voel je je een hele vent. Maar als je in Europa je product terugzoekt, dan ben je maar een lulletje. Dus moet je samenwerken met partners om je product goed te vermarkten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.