Home

Nieuws 1 reactie

Problemen met GMO internationaal besproken

Een aantal lidstaten van de EU belegt eind deze maand in Newcastle een bijeenkomst om problemen in de uitvoering van GMO voor groente en fruit te bespreken.

De bijeenkomst heeft geen officiële status, maar het doel is om een gezamenlijk standpunt te bepalen. Nederland, België, Ierland, maar mogelijk ook Spanje en Frankrijk zullen aanwezig zijn, stelt het Vlaamse ministerie van landbouw.

In Nederland zijn vooral problemen met de uitleg van regels over betrokkenheid van telers bij de afzet. Maar die variëren in verschillende landen. In België hebben telers zo'n rol niet in verband met de veilklok. Mogelijk leidt de bijeenkomst tot een voorstel in de beheerscomité groente en fruit, het Europese besluitorgaan voor landelijke overheden.

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Mij is niets gevraagd dus het zal wel sukkelen blijven ;)

Of registreer je om te kunnen reageren.