Home

Nieuws 1 reactie

45 procent denkt dat bio-voedsel gezonder is

45 procent van de Nederlanders denkt dat biologisch voedsel gezonder is dan gangbaar voedsel. 32 procent denkt dat het een beetje gezonder is en 13 procent weet zeker dat het veel gezonder is. 55 procent vindt biologisch voedsel niet gezonder of ziet geen verschil.

Dit blijkt uit de Foodmonitor van Food for Food en Intomart GfK, meldt de redactie van Food for Food.

De mening meerderheidsgroep van 55 procent is conform de resultaten van het rapport van Stanford University dat eerder deze maand werd gepubliceerd. Daarin werd geconcludeerd dat er vrijwel geen bewijzen zijn dat biologisch voeding gezonder is dan niet-biologische voeding.

Uit de monitor blijkt verder dat 52 procent van de hoog opgeleiden ervan overtuigd is dat biologisch gezonder is ten opzichte van 34 procent bij de laag opgeleiden. Ook opmerkelijk is het verschil tussen jongeren en ouderen. 50 procent van de jongeren (18-34) is ervan overtuigd dat biologisch gezonder is tegen 41 procent bij de 65-plussers.

 

De complete uitslag en de exacte vraag van het onderzoek in de Foodmonitor is te lezen op www.foodforfood.info.


Bron: Redactie Food for Food.

Liza Bruggeling

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Het is een zorgelijke ontwikkeling als feiten niet worden onderkend, hierdoor wordt discussieren op basis van emotie de regel en kunnen nooit goede beslissingen worden genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.