Home

Nieuws

Total Produce stapt in Noord-Amerikaanse markt

De Ierse groenten- en fruitmultinational Total Produce, met een belangrijk belang in Nederland, wil 65 procent van het Canadese concern Oppenheimer Group overnemen.

Daarmee heeft Total Produce de Noord-Amerikaanse markt betreden. Oppenheimer Group koopt lokaal groente en fruit in voor supermarkten in Canada en de Verenigde Staten. In januari neemt Total Produce 35 procent van de aandelen over. Pas in 2015 krijgt Total Produce een meerderheidsaandeel en zal de omzet van Oppenheimer Group (410 miljoen euro)  bij de Total Produce omzet geteld worden.

Volgens topman Carl McCann zal Oppenheimer veel voordelen opleveren voor de Total Produce groep. Oppenheimer lijkt met 8,6 miljoen euro winst een goed draaiend bedrijf gericht op een groeimarkt, namelijk de lokale groente en fruit afzet. Oppenheimer werkt direct met telers. In Nederland heeft Total Produce een belangrijke positie ingenomen met de overnames van Haluco en Frankort en Koning.

Of registreer je om te kunnen reageren.