Home

Nieuws

Staatssecretaris Dijksma spreekt sector toe

Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma zal 9 januari voor het eerst in het openbaar spreken over tuinbouwzaken.

Ze is dan aanwezig zijn bij de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs in De Keukenhof. Dijksma is met het pakket land- en tuinbouw verantwoordelijk voor een lastig dossier, die van gemeenschappelijke marktordening. Zij stelt zich formeel op in een terugvorderingsactie van uitgekeerde GMO-gelden. Die terugvordering kan - samen met een opgelegde boete - bedrijven schaden, stelt de sector. Eerder deze week liet Dijksma weten niet anders te kunnen dan de miljoenen terug te vorderen.

Op 9 januari wordt de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2013 bekend gemaakt. Eric Moor van Sion, Duijvestijn Tomaten, Starre Groep en Kwekerij Loos zijn dit jaar de kandidaten. Het is een feestelijke en inspirerende bijeenkomst in de Keukenhof die voorheen gepaard ging met de nieuwjaarsreceptie van het Productschap Tuinbouw. Dat is dit jaar niet het geval. Na afloop van het officiële gedeelte van de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs zal Dijksma met een aantal vertegenwoordigers van de tuinbouwsector kennis maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.