Home

Nieuws

Groenteteelt op Mars en maan

Chinese astronauten willen op de maan en op Mars hun eigen groenten telen, zodat ze tijdens hun verblijf daar de beschikking hebben over verse producten.

 

Een experiment in de hoofdstad Peking is geslaagd, meldden Chinese media dinsdag. De groenten werden geteeld in speciaal ecologisch levensondersteunend systeem. Ruimtevaartdeskundigen denken dat in 2030 tot 2040 ruimtevaarttechniek zover ontwikkeld is dat mensen in speciale klimaatkamers op Mars kunnen leven. De mens moet dan wel binnen blijven alleen al omdat de lucht te ijl is.

 

In de Chinese proef werden vier groenten geteeld in een ''ecologisch levensondersteunend systeem'', een cabine van 300 kubieke meter. Het systeem berust op planten en algen. Om welke groenten het gaat, wordt niet gemeld. De deelnemers aan het experiment konden ''verse groenten voor maaltijden oogsten'', zei onderzoeker Deng Yibing tegen het persbureau Xinhua. Het is volgens hem het eerste experiment van deze aard in China.

ANP/G&F

Of registreer je om te kunnen reageren.