Home

Nieuws

Britse telers blij met toezicht op inkoop supers

De Britse telers- en boerenorganisatie National Farmers Union (NFU) is blij dat het Britse toezicht op supermarktinkoop niet vrijblijvend blijft.

De Britse overheid heeft deze week bekend gemaakt dat de nog aan te stellen toezichthouder sancties mag opleggen, waaronder een boete. En met name die boetemogelijheid is naar de zin van de telersorganisatie. Een NFU-woordvoerder: "We hebben lang gepleit om het toezicht met de nodige tanden te voorzien om te garanderen dat supermarkten voldoen aan de gedragscode. De boetemogelijkheid was steeds achter de hand gehouden, maar nu weten we dat in geval van een zware overtreding de toezichthouder een boete kan uitschrijven. We zijn blij dat de overheid heeft geluisterd en dit amendement wil indienen op deze wet.”

In Nederland wordt al langer gesproken over een vrijwillige gedragscode, maar echte vorderingen op dit vlak blijven uit, al is er overleg tussen LTO en Albert Heijn over de toekomstige samenwerking van schakels in de keten voor voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.