Home

Nieuws

Schoolfruit wordt mogelijk ‘schoolboer programma’

De Europese Commissie onderzoekt mogelijkheden om het schoolfruit- en schoolmelkprogramma samen te voegen en er mogelijk zelfs een boerderijprogramma van te maken.

Dat zou kinderen moeten onderwijzen over de landbouwsector en meer landbouwproducten verdelen. De Europese Commissie laat een werkgroep onderzoek doen naar de impact van zo’n verruiming van de schoolfruitregeling. Mogelijk kan samenvoeging leiden tot meer synergie en goedkoper distributiesysteem.

De Europese Commissie concludeerde juist enkele weken geleden dat Nederland een duur schoolfruitsysteem heeft per uitgedeeld stuk fruit. Per kilo is dat meer dan zes euro, terwijl een gemiddeld land 2,12 euro uitgeeft aan het verdelen van een kilo fruit.

In het schooljaar 2010/2011 gaf de EU 55,4 miljoen euro uit aan schoolfruit en 64,4 miljoen euro aan schoolmelk.

Of registreer je om te kunnen reageren.