Home

Nieuws

Britten leunen meer op import groente

Van de consumptie van groente in Groot-Brittannië kwam in 2011 circa 58 procent van eigen bodem.

Dat percentage was bijna 61 procent in 2010. De daling komt overeen met de productiecijfers van Britse telers. Voor groente daalde de productie 6 procent, het areaal 1 procent. Ook de import van groente daalde, maar minder snel dan de productie van eigen bodem.

De waarde van de productie van groente daalde 4 procent, blijkt uit het jaaroverzicht van Defra. De Britten importeerden iets meer tomaten, kool en champignons en vooral meer bloemkool, door problemen in het voorjaar. Bij fruit nam de import van product vooral toe voor peren, pruimen, frambozen en aardbeien.|

De Britten hadden ook last van Ehec. De productiewaarde van de saladegroente zakte 18 procent. In 2011 werd in totaal 566.000 pond betaald als Ehec-vergoeding aan 22 bedrijven, blijkt uit het overzicht.

Defra maakte verder ook bekend dat de consumptie van groente en fruit daalt bij gezinnen met lage inkomens. De relatief hoge Britste AGF-prijzen zijn daar de oorzaak van. De drankconsumptie blijft bij deze groep wel gelijk, stelt Defra.

Of registreer je om te kunnen reageren.