Doorgaan naar artikel

Redactie Groenten & Fruit pakt zilver op Hortiquiz

Tuinbouwondernemers houden wel van een wedstrijdje. Dat bleek gisteravond op de eerste Hortiquiz. Met het mes op tafel gingen zo’n 40 internationale teams voor de hoogste eer.

De redactie van Groenten & Fruit pakte zilver. Mooi natuurlijk, maar toch… Nét geen goud. Want het team van sierteeltmultinational Florensis haalde net nog een puntje meer.

Natuurlijk deden we allemaal net alsof we voor de lol in teams van vijf man achter de computer gingen zitten, gisteravond. Maar iedereen die de tuinbouw een beetje kent, die weet ook hoe competitief we daar zijn ingesteld.

5 eminente redacteuren

Groenten & Fruit zat voor de Online Hortiquiz van de Quiz Brothers en Jungle Talks dan ook klaar met 5 eminente redacteuren. Een ongelofelijke schat aan ervaring en kennis, van teelttechniek tot algemene kennis over beleid en business. Natúúrlijk wisten wij direct uit ons hoofd waar de afkorting ToBRFV voor staat. En wat exudaten zijn en de rhizosfeer. En hoe Pythium eruit ziet. En hoeveel procent van alle ter wereld verkochte groentezaden uit Nederland komen (40% dus).

Tekst gaat door onder de foto

Deelnemen belangrijker dan winnen? - Foto: ANP

Deelnemen belangrijker dan winnen? – Foto: ANP

Angst voor bloemen

Prachtig, de verbetenheid waarmee het Griekse team van de International Hellenic University zich hard maakte voor het tóch goed rekenen van hun antwoord op de vraag ‘Waar voor is iemand bang die lijdt aan Anthrophobia?’ De kwisbroers Jan en Cies Duindam uit Wateringen – verantwoordelijk voor de rondes algemene kennis, de drie tuinbouwrondes kwamen uit de koker van Seed Valley, Koppert Biological Sytems en Grodan – leken zich een lettertje te hebben vergist: het antwoord moest volgens hen zijn dat deze fobie draait rond angst voor bloemen. Maar dat is Anthophobia. Zonder r. Gevormd uit Anthos (= Grieks voor ‘bloem’ en tevens de naam van een bekend Nederlands bloemenbedrijf) en Phobia (= Grieks voor angst). Met die extra ‘r’ erbij kom je op de angst voor mensen, hoewel die wel iets vaker wordt aangeduid als antroPOfobie.

Mes tussen de tanden

Ja mensen, zo nauw luistert dat, dat quizzen. Mes op tafel? Mes tussen de tanden! Voor de volledigheid: G&F was gedeeld tweede met het team van Staalcom-Globeplant. De Engelsen van het College of Agriculture Food & Rural Enterprise (CAFRE) werden gedeeld vierde samen met het team van Achmea Agro. En de Grieken? Die werden 12de. Maar die gaan natuurlijk sowieso uit van de Olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin