weblog

’Onbegrensd ondernemerschap, geen bla bla’

No limits, no nonsense. Dat is de zogeheten pay-off van Agro Care. De slogan die je tegenkomt wanneer je de website of Facebook-pagina van deze tomatentelers bezoekt.

Wie dit tuinbouwbedrijf een beetje volgt, kan alleen maar beamen dat dat wel zo’n beetje de instelling is. Hoeveel tuinders vliegen er immers rond in een eigen vliegtuig van de zaak? En hoeveel ondernemingen in de tuinbouw investeren er € 200 miljoen in het telen van nog veel meer tomaten in de Sahara?

Ondernemerschap

Het gaat over ondernemerschap. De vakbladen Boerderij en Groenten & Fruit en de andere titels van uitgeverij Misset gaan weer op zoek naar de Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Als opvolger van tuinder Rob Baan, die het afgelopen jaar die titel mocht voeren en alleen al door er met zijn bedrijf nog steeds te zíjn bewees dat het geen loze titel was.

Met Rob Baan in de jury moet ook het verhaal van de winnaar overtuigen

Agro Care deed in 2014 ook al een gooi naar diezelfde titel. Door wie zouden ze nu nog geklopt kunnen worden als ze weer zouden meedingen? Misschien wel door een veel compacter bedrijfje, dat juist níét gaat voor groter en internationaler, maar voor regionaal of zelfs lokaal. Natuurlijk moeten de cijfers van dé ondernemer van 2022 in orde zijn. Maar met Rob Baan in de jury moet ook het verhaal van de winnaar overtuigen.

Misschien nog wel meer dan het verhaal in woorden, telt bij de ondernemer de toon van het verhaal. De toon waar de durf uit spreekt om tomaten in de Sahara te gaan telen met ontzilt water uit zee. Of de durf om cranberry’s te gaan telen op Hollands veen, een teelt met een aanloopperiode van acht jaar. Onvergelijkbare grootheden, met één overeenkomst: ze gingen het gewoon doen. Onbegrensd en zonder bla bla.

Meld je aan voor Agrarisch Ondernemer 2022

Agrarisch Ondernemer van het Jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Voor de 26ste keer gaan Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij op zoek naar de beste agrarisch ondernemer. Meld jezelf of iemand anders aan voor Agrarisch Ondernemer 2022.

Of registreer je om te kunnen reageren.