Doorgaan naar artikel

Genomineerden Agrarisch Ondernemer van het Jaar bekend

Wie van de agrarisch topondernemers wint de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar?

De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. De winnaar is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en voor de gehele land- en tuinbouw: deuren die anders dicht blijven, gaan nu open. De onafhankelijke jury nomineerde de volgende vijf ondernemers:

  • Future Farm, Erick Back, melkveehouder in Lutten (Ov) introduceert nieuwe technieken voor circulaire veehouderij.
  • Hoeve Biesland, Mieke, Linda, Jan, Sandy Duijndam en Tim van Bregt runnen een kringloopbedrijf met rundvee en schapen in Delfgauw (Z-H).
  • Huiberts Biologische Bloembollen, John en Johanna Huiberts, akkerbouwers in Sint Maartensvlotbrug (N-H) met gemengde bloembollen en rustgewassen.
  • D’n Buff Waterbuffelboerderij, Wendy, Frens en Thijm van Oirschot, melkveehouders in Boxtel (N-B). Zeiden de bulkmarkt vaarwel en omarmden een niche: buffelmelk.
  • Reijnpack BV, Martine Lisseveld-Reijngoudt, Rien Reijngoudt en Wiljan Lisseveld van Reijnpack BV in St. Philipsland (Zeeland). Teelt van pennen, qua omvang de top van de Nederlandse witlofsector.

De winnaar is niet alleen drager van de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar, maar ontvangt ook een geldbedrag van € 12.500. Dezelfde dag wordt de publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer met de meeste publieksstemmen. Stemmen kan tot en met woensdag 29 maart via agrarischondernemer.nl.

Landbouwminister Piet Adema maakt donderdag 30 maart in De Basiliek in Veenendaal de winnaar bekend.

Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin