Spanje overspoelt de markt met groenten

Verschillende producten in de handelskanalen komen steeds vaker uit Spanje. De kwaliteit van deze Spaanse producten is de laatste weken een stuk beter geworden.

Vooral bij de paprika is het overwegend Spanje wat de klok slaat. De gekleurde varianten zijn van een goede kwaliteit. De groene paprika neigt soms naar wat meer doorkleuring (bonte vruchten). Maar grote problemen kom je bij Spaanse paprika niet tegen.

Nog veel Nederlandse tomaten

Bij de tomaten is het een heel ander verhaal. Naast het product uit Spanje, zien we ook nog volop Nederlandse tomaten in het winkelschap. Over de kwaliteit van zowel Nederlands als Spaans product hebben we niets te klagen. Ook de komkommers en aubergines komen overwegend uit Spanje en de kwaliteit is prima.

IJsbergsla komt deze tijd van het jaar ook overwegend uit Spanje. Ook hiervan is de kwaliteit een stuk verbeterd.

Oppassen met houdbaarheid spruit

Als we verder kijken, zien we op dit moment spruiten en witlof in het winkelschap. Ook hier is sprake van een goede kwaliteit. Voor spruiten geldt wel dat het belangrijk is dat deze goed gekoeld worden, zeker ook in de winkel. Ook de wijze van verpakking is van belang, zoals ik in mijn vorige blog over witlof ook al beschreef. Voor niet goed verpakte spruiten en de losse verkoop is de houdbaarheid van spruiten zeer beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.