weblog

618 bekeken

‘Werk maken van Wereldplantendag’

Werelddierendag op 4 oktober kennen we allemaal. Maar Wereldplantendag? Dat is dus vandaag, 18 mei.

“So what?”, roept u nu misschien. Het is elke dag wel ergens de dag van. Moederdag, Vaderdag, Koningsdag, Internationale Vrouwendag, Dag van de secretaresse, Dag van de Arbeid, Valentijnsdag. Ik noem ze maar even zoals ze bij mij opkomen. Met daar Vrouwendag bij omdat ikzelf op die dag toevallig jarig ben.

Moet daar dan Wereldplantendag ook zo nodig nog eens bij? Ja natuurlijk! U en ik, wij verdienen er ons brood immers mee. Als er ergens de handen voor Wereldplantendag op elkaar zouden moeten, dan wel bij ons. Maar ik moet bekennen dat ik er zelfs nog nooit van had gehoord.

Partykas voor de Tweede Kamer

Hulde derhalve aan Plantum, dat ter ere van deze feestdag vandaag een partykas liet neerzetten op Het Plein in Den Haag. Vanmorgen werden journalisten er onthaald op een plantenontbijt en meteen op de hoogte gebracht van de laatste actualiteiten rond octrooien, nieuwe veredelingsmethoden en wat de politiek daar allemaal wel of niet mee wil. Ook het Nagoya Protocol kwam aan bod, waarover morgen op deze website meer.

Plantenlunch voor politici

Kamerleden kregen er zojuist een lunch met naar ik aanneem soortgelijke informatie. Morgen is het dan wel geen Wereldplantendag meer, maar omdat de partykas er toch nog staat, mogen dan scholieren, studenten en docenten met extra interesse in planten aanschuiven. Zaterdag mag het brede publiek er naar binnen en aan het einde van de dag alles wat over is meenemen.

De Groente Revolutie van AH

Dit alles is goed. Maar het kan nog beter. De mensen willen immers maar wat graag lief zijn voor dier én voor plant. Dus laten wij als plantenprofessionals geen gelegenheid voorbij laten gaan om de mensen daar aan te herinneren. Hulde ook aan AH, die de moestuintjes dit seizoen weer vrolijk op herhaling laten gaan en hun Allerhande van deze maand geheel en al in het teken hebben staan van de lekkerste planten, onder het motto: de Groente Revolutie!

Volgend jaar mag het geen Nederlander ontgaan dat het op 18 mei Wereldplantendag is.

Of registreer je om te kunnen reageren.