Doorgaan naar artikel

Markt: Licht herstel uitbetaalprijzen donkere week

De donkere week 28 leidde tot prijsherstel voor een aantal producten. De markt bleef zwak voor andere producten.

De lijst met uitbetaalprijzen van Belgische veilingen kent een aantal zwakke producten. Bij glasgroente gaat dat vooral om de tomatensegmenten. Bij vollegrondsgroente zijn courgette en ijsbergsla zwak in de prijsvorming in week 28. Daar leidde minder groeizaam weer niet tot een herstel in vraag en aanbod.

Komkommer

Bij glasgroente is komkommer bezig aan een aantal behoorlijke reeks weekprijzen. Daarmee lopen de telers in op 2018 en 2019, toen de prijzen onder druk stonden. De winst is misschien per komkommer, maar niet per meter door de lagere productie.

Kanteling tomatenafzet

De prijsvorming voor tomaten in week 28 bleef zwak. Deze week komt de verandering dan wel voor de tomatenprijzen. Bij The Greenery lagen dinsdag 14 juli de prijzen voor los en tros rond de € 0,40.

Prei, witlof en bloemkool

Bij vollegrond is prei, witlof en bloemkool goed aan de prijs in week 28. Deze week begint opnieuw met bloemkoolprijzen van ruim boven de euro, maar er lijkt iets van ontspanning op te treden op de dagmarkt dinsdag. Ook de aardbeienprijzen deden het beter in week 28. Dat trekt de handel door naar deze week. Voor goede partijen aardbeien wordt deze week tot € 6 per kilo betaald.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin