weblog

‘Alle dagen heb je werk’

Op dit moment schijnt het zonnetje in de kas. Wij hebben niet te klagen over het weer.

De komkommers groeien goed. Ze groeien de kas uit. Er wordt veel gesneden van de zomerrassen. Ik heb zelf ook een nieuw zomerras staan. Deze geeft voldoende vruchten, en daar gaat het om.

De teelt is in de laatste week terechtgekomen. We maken ons op voor de derde en laatste teelt.

‘Wordt er gekeken naar onze concurrentiepositie?’

Klimaat

We moeten van de regering weer wat gaan doen aan ons klimaat. Het valt op dat gas duurder moet worden door allerlei belastingmaatregelen. Wordt er ook gekeken naar het buitenland waar we onze producten mogen verkopen? Wat overigens weer goed is voor onze schatkist in Den Haag? En wordt er gekeken naar onze concurrentiepositie?

Arbeid

Genoeg gezever over dit onderwerp. Ik ben blij dat ik komkommerteler ben. Alle dagen heb je werk. En daarbij ook nog veel werk voor anderen die bij je werken. En dan niet te vergeten de toeleveranciers die allerlei diensten voor je doen. Dit jaar mocht ik dat ervaren. Het was net alsof alles kapot ging of een grote beurt nodig had.

Inspecties

En dan de inspecties. Inspecties van overheidsinstanties of je wel een goede gasleiding hebt. Of inspecties of je niet gesjoemeld hebt met overheidsgeld. Ga zo maar door. We leven echt in een land van inspecties en ‘mekaar het leven zuur maken’.

‘Al die inspecties maken het werk van een teler er niet makkelijker op’

Vakantie

Ik snap ook wel dat er inspecties moeten zijn, maar elke maand heb ik er nu een gehad, van verschillende instanties. Dit maakt het werk van een tuinder er niet gemakkelijker op. Ik kan dan ook begrijpen dat er niet veel tuinders in spé zijn, die voor dag en dauw opstaan om hun ding te doen. Lekker tuinieren.

Een ieder een goede vakantie toegewenst. Wij tuinders gaan wel door met produceren van vitamine C, in de vorm van lekkere vruchtgroenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.