Glas

Nieuws 1 reactie

Supers houden hoog prijsniveau glasgroente

Zomerprijzen zijn nog nauwelijks te vinden in de supermarkten, nadat prijzen op de markt onder druk kwamen te staan.

De dagmarkt voor glasgroente wordt ietwat ondersteund door enkele acties van supermarkten. Toch blijft de gemiddelde prijs in de winkels hoog na het terugvallen van de prijzen in de afzet.

Komkommer

Voor komkommer werd afgelopen week op de Belgische veilingen gemiddeld € 0,13 betaald (zie tabel). Op de winkelvloer is dat nog niet zo te merken en laten de meeste winkelketens de prijzen nog ruim boven vorig jaar. Zo vraagt AH nog € 0,95 per stuk en PLUS € 0,89. Dat was vorig jaar rond de € 0,70 per stuk. Alleen Dirk lijkt zijn reguliere prijs naar naar dat niveau van 2021 te verlagen (€ 0,69 per stuk.). Het kan duiden op een andere wijze van inkoop door Dirk.

Paprika

Ook bij paprika is nog niet sprake van een echte ontspanning van de winkelprijs. Gemiddeld liggen winkelprijzen nog boven 2021, terwijl de afzet vorig jaar tegen zeer hoge prijzen ging en nu tegen bodemprijzen. Een aanpassing van de winkelprijs gaat meestal via acties. Daarvan zien we er een aantal bij PLUS en Jumbo.

De afzet voor deze twee belangrijke groenteproducten blijft lastig. Op de dagmarkt kon paprika deze week wel iets aantrekken. Zie voor actuele afzetprijzen: Prijzen – GFactueel.nl

Eén reactie

  • Hans Franke

    Hoge energieprijzen komen goed uit voor de supermarkten!
    Draaien op deze manier de telers de nek om!

Of registreer je om te kunnen reageren.