Glas

Nieuws

Varend Corso Westland houdt hoop voor 2022

Met een half miljoen bezoekers is het Varend Corso Westland ook dit jaar nog te groot om doorgang te kunnen vinden. Maar de burgemeesters van Westland en omliggende gemeenten tekenden alvast voor volgend jaar.

Een miniversie van het Varend Corso Westland trok zaterdag 3 juli als verrassing tóch door het Westland. Het zomerse tuinbouwspektakel kon dit jaar opnieuw geen doorgang vinden in verband met de coronabeperkingen die van kracht zijn. Volgend jaar worden de trossen echt weer losgegooid, met als thema: Finally, Showtime!

Kleine afvaardiging

De organisatie onder voorzitterschap van Agrarisch Ondernemer van 2020 Rob Baan wilde het corsoweekeinde niet geruisloos voorbij laten gaan en koos er daarom voor om een ‘funtour’ uit te laten varen. Dit gebeurde zonder veel reuring, om te voorkomen dat zich toch grote groepen toeschouwers langs de waterkant zouden verzamelen.

De burgemeesters die het corso elk jaar in hun gemeente mogen verwelkomen, waren voor de gelegenheid wel uitgenodigd. Zij onthaalden de funtour in Delft en spraken daar hun intentie uit om het corso volgend jaar weer te ondersteunen.

Ook het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 verbindt haar naam in 2022 aan het corso. Presentator Ivo Putman ondertekende daarvoor de intentieverklaring, waarna de handtekeningen volgden van de burgemeesters van Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen en Rijswijk.

Lange vaarroute

Na de officiële handelingen vervolgde de funtour zijn weg weer. Vanuit het Westland gekomen, is deze via Delft en vervolgens naar Den Haag weer terug naar Westland gegaan. Een lange route voor de schippers, die officieel nog steeds niet is uitgetest. Met ook Den Haag op de vaarroute en een andere datum die niet samenvalt met de Canal Pride in Amsterdam, zou in 2020 het record van 500.000 bezoekers al hebben moeten sneuvelen. Dat zal nu dus in 2022 gaan gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.