Glas

Nieuws

Oostenrijk en Bulgarije ruimen eerste ToBRFV-kas

Een tomatenkas in het Oostenrijkse Münchendorf is geruimd nadat ToBRFV was vastgesteld. Ook in Bulgarije is geruimd vanwege ToBRFV.

Eind juni werd ToBRFV vastgesteld in de kas in Münchendorf. De planten toonden milde symptonen, blijkt uit een melding van de Oostenrijkse plantenziektekundige dienst. De rapportage maakt toch melding van gekrulde bladeren en lichte bruinverkleuringen (rugose).

Bestrijding

Voor bestrijding koos de dienst voor het ruimen van alle planten en groeimedium en uitvoerige reiniging van kassen, karren, kratten en voor teelt en transport gebruikte machines. Oostenrijk kiest daarmee voor de lijn die eerder in Duitsland leidde tot een succesvolle bestrijding van het virus op bedrijven in Noordrijn-Westfalen.

Kassen

Hoe groot de kas was in Münchendorf is niet bekend, maar in het dorp is één bedrijf gevestigd, blijkt uit gegevens van Google Maps. Ook de eerste Bulgaarse ToBRFV-vondst leidden in juni tot het ruimen en desinfecteren van de kas. Hier gaat het om een zeer kleine kas van 500 vierkante meter in de plaats Mezdra.

Of registreer je om te kunnen reageren.