Glas

Nieuws

Markt: hoge uitbetaalprijzen glas, tros volgt

Uitbetaalprijzen Belgische veilingen zijn aangetrokken met flinke uitschieters op de dagmarkt.

In week 36 trokken uitbetaalprijzen van Belgische veilingen aan, vooral bij glasgroente. Dat blijkt uit veilingoverzichten van week 36 en deze week. Er zijn flinke uitschieters te noteren op de dagmarkt, ook in Nederland. Met verkoopprijzen van ruim boven de € 2 is de prijs vergelijkbaar aan krapte bij aubergine in 2018.

Komkommer duurder dan in 2019

Bij komkommer lag de uitbetaalprijs bij de zuiderburen in week 36 op € 0,58 per stuk. Dat is het dubbele van de prijs in 2019 in week 36. Ook deze week is het beeld op de veilingen vergelijkbaar. Die prijsontwikkeling is door de supermarkten al opgenomen in het prijsbeleid.

Ketens als PLUS en Vomar lieten de prijzen voor klanten in de winkels aanpassen naar € 0,65 per stuk. Dat was eerder rond de € 0,50. Na opnieuw teleurstellende weekprijzen bij met name trostomaten lijkt de dagmarkt zich deze week op te richten en kwam de prijs bij The Greenery boven de € 0,40 per kilo.

Bij vollegrondsgroente is het prijsniveau op de veiling voor witlof, bloemkool en prei duidelijk hoger dan in week 36 van 2019. Bij vrijwel alle producten liep de prijs iets op in die week. Dat geldt evengoed voor courgetteprijzen die van de bodem afkwamen en de week afsloten met gemiddeld € 0,30.

Klik hier voor dagprijzen van deze week op de veilingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.