Glas

Nieuws

Prijseffect plotse zomer lijkt positief

De buitengewoon vroege zomerse periode kan voor verschillende producten een gunstige vraag en prijseffect opleveren.

Dat zijn geluiden uit de markt. Een van de Nederlandse supermarkten laat weten rekening te houden met hogere vruchtgroenteprijzen bij het inkoopbeleid. “Voor deze week kunnen telers geen hogere prijzen meer vragen, maar voor volgende week wel.” Hij volgt de markt op de voet. “We kijken goed wat er komt en zijn in overleg om te plannen.”

Meer Nederlandse aardbeien inplannen

Een verkoper van aardbeien bij één van de afzetorganisaties bevestigt dat meer gepraat wordt met supermarkten om acties met Nederlandse aardbeien in te plannen. De extra vraag deze week zal het verwachte extra volume uit de kassen kunnen opvangen, verwacht hij. “We voorzien geen verdubbeling van het aanbod en de meeste supermarkten zijn nu wel overgestapt op Nederlandse.”

Toch stunten nog aardig wat supermarkten met Spaanse aardbeien en gaan daarbij tot wel € 0,99 per 400 gram. De verkoper voorziet voor deze week minimaal een stabiel prijsbeeld voor Nederlandse aardbeien van tussen de € 2 en € 2,40 per pond.

Bekijk actuele prijzen van aardbei en maak zelf prijsvergelijkingen

Prijzen paprika reiken tot boven 2017

Bij komkommers lagen de veilingprijzen aan het begin van deze week ruim boven de € 0,30 voor de 40‘ers en ook de iets lichtere vruchten. In België werden prijzen bereikt van € 0,35. Daarmee zijn de prijzen hoger dan vorig jaar in deze tijd. Vorig jaar om deze tijd kwamen de komkommers op de dagmarkt niet boven de € 0,20 uit.

Voor rode paprika lijken de dagprijzen op de veilingen van rond de € 1,30 naar het niveau van 2017 te kruipen. Hier is behoefte aan een plus om in het spoor te blijven van 2017. Ook aubergine, de barbequegroente bij uitstek, heeft het prijsniveau op de dagmarkt deze week overtroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.