Glas

Nieuws laatste update:1 mei 2018

Forse hagelschade in Venlo aan kassen

De hagelbui in Venlo afgelopen nacht heeft forse schade toegebracht aan glastuinbouwbedrijven in het gebied ’t Ven.

De LLTB-vakgroep bedekte teelten laat weten dat de schade op bedrijven fors is. De vakgroep is bezig met de bedrijven om de crisisdraaiboeken op gang te krijgen. “Vanmorgen hebben de bedrijven besloten het personeel niet de kassen in te sturen. Eerst wordt bepaald of gewassen verloren zijn of dat het nog kan worden gerepareerd”, aldus vakgroepvoorzitter Jean Aerts. In Venlo en directe omgeving kwamen vannacht om 1 uur hagelstenen met een omvang van 3,5 centimeter naar beneden.

Radarbeelden van de hagelbui vannacht om 1.00 uur. - Foto: Kachelmannwetter.de
Radarbeelden van de hagelbui vannacht om 1.00 uur. - Foto: Kachelmannwetter.de

Forse regenval

In delen van Utrecht, Noord-Brabant, Limburg en het Rivierengebied is in 12 uur tijd meer neerslag gevallen dan doorgaans in een maand tijd. Normaliter valt in heel april gemiddeld over het land circa 44 millimeter, nu kwam in dit gebied tijdens stevige regen- en onweersbuien in een half etmaal 40 tot 50 millimeter naar beneden, meldt Weeronline.

Bij Veiling ZON werd maandagmorgen een lekkage ontdekt aan het gebouw, maar bij handelsbedrijf Nedalpac op Fresh Parc Venlo leidde de regenval tot schade aan een dak en schade aan partijen in opslag, doordat de dozen nat werden op de pallets.

Of registreer je om te kunnen reageren.