Glas

Nieuws

Onderhandeling over verkoop paprikabedrijf

De verkoop op inschrijving van een paprikabedrijf uit Someren heeft recent niet geleid tot verkoop, wel tot onderhandelingen.

In juni ontving de notaris in een lokaal zaaltje toch zes schriftelijke biedingen op het hele Somerse bedrijf van ruim vijf hectare bestaand glas, een woning en bijgebouwen maar met een bouwblok voor ruim tien hectare nieuw glas. Dit verkooptraject wijkt af van een internetveiling, waarbij biedingen openbaar zijn, dus ook de minimumprijs.

De biedingen uit deze inschrijving waren te laag, waardoor ook het hoogste bod niet tot een gunning leidde. Dat toch zes biedingen zijn ingediend, wordt door betrokkenen als een succes gezien. De betrokken bank en makelaars hoopten door dit verkoopproces de verkoop van het bedrijf en bouwblok vlot te trekken. Volgens makelaar Peter van de Knaap van Westelijke Land en Tuinbouw Makelaars wordt met een aantal partijen verder onderhandeld over een mogelijke verkoop van het bedrijf. Of de biedingen ver afwijken van de beoogde opbrengst voor het bedrijf, kan hij niet zeggen.

Bij executieveilingen de afgelopen maanden leverde verkoop van tuinland zeer slechte prijzen op, soms tenderend naar de landbouwwaarde, waardoor de bank zelf het bedrijf in portefeuille nam.

Of registreer je om te kunnen reageren.