Glas

Nieuws 1 reactie

'Goede afzet Nederlands tomaten Duitse kas'

De Nederlands/Duitse tomatenproductie van Wittenberg Gemüse in Wittenberg (Saksen) is vol op gang gekomen met restwarmte en CO2 uit nabijgelegen industrie.

De afzet verloopt goed, zegt projectmanager Helmut Rehhahn op vragen van de Duitse krant Mitteldeutsche Zeitung. Er zijn contracten voor de Luther tomaten met Edeka, Rewe en Kaufland.

Rehhahn kreeg de vraag van de krant nadat wandelaars hadden geklaagd dat het bedrijf een forse hoeveelheid tomaten had gedumpt op het eigen perceel. De regionale milieudienst doet onderzoek naar het storten van tomaten op het eigen perceel. Volgens Rehhahn is dat een fout van een nieuwe medewerker geweest. Die had niet gemeld dat de containers voor uitgesorteerde tomaten vol zat. Van dumping om prijzen hoog te houden, is daarom geen sprake, laat het bedrijf weten.

Op 15 hectare teelt het bedrijf van ondermeer de Nederlandse tomatenteler Pieter van Gogh vier types die onder de merknaam Lüther tomaten worden verkocht. Het is het project van Wittenberg Gemüse, eigenaar van de grond,  met de Nederlanders Pieter van Gogh en Richard Schicks. Zij hebben opdracht gegeven voor de bouw van de kas en techniek.  Het kassenproject moet in drie tot vijf jaar worden uitgebouwd tot de grootste van Duitsland met in totaal 40 hectare.

Eén reactie

  • Frans Cornelisse

    Ga telen in Tunesië : frans.cornelisse509@gmail.com

Of registreer je om te kunnen reageren.